Mitä pelillistäminen on?

Haluatko lisätä digitaalisen palvelusi tai tuotteesi houkuttelevuutta?

Kaipaatko innostavuutta, palkitsevuutta, yhteisöllisyyttä tai kehittävvyyttä?

 

Pelillinen ratkaisu syntyy kolmesta tekijästä: sisällöstä, teknologiasta ja nämä yhteen kutovasta pelillisyydestä. Sinä olet palvelusi sisällön asiantuntija. Lisäksi tarvitaan teknologiaosaaja tai valmis digitaalinen alusta. Pelillistäjä sovittaa sisältösi alustalle ja auttaa sinua sopivan teknologian löytämisessä. Palvelu, tuote tai varsinainen hyötypeli luodaan yhteistyössä. 

Pelillistäminen tarkoittaa peleistä tuttujen elementtien ja logiikoiden lisäämistä tuotteisiin tai palveluihin. Pisteiden kerryttäminen, tasoilla eteneminen, nopea palaute ja kilpailullisuus ovat tyypillisiä pelin piirteitä. Ammattitaitoinen pelillistäminen on kuitenkin enemmän.

Pelillistäminen rakentuu monitieteisen osaamisen varaan. Hyvä pelillistäjä hyödyntää käyttäytymistieteitä, tarinallisuutta, peliteorioita ja systeemisiä logiikoita. Kun pelillistämisen tavoitteena on oppiminen tai käyttäytymisen muutos, tarvitaan myös oppimisteoreettista osaamista.

Pelillistäminen on samalla taidetta ja tarinan kerrontaa. Se on strategioiden ja taktiikkojen kutomista ymmärrettäviksi ja kiehtoviksi juonirakennelmiksi. Se edellyttää myös pelin käyttäjien tarkkaa huomioimista ja kuuntelemista. Periaatteessa pelillistämiselle asettaa rajat vain mielikuvitus.

 

 

Ota yhteyttä

Keskustellaan, mitä pelillistäminen voisi tuoda teille.

Soita Anulle tai meilaa,
keskustelu ei sido sinua mihinkään!

040 708 1270 – Anu Järvensivu